fredag

 
Här byggs det hus vill jag lova!
Eller iallafall kåpor att sätta över spotlightsen i lillemans rum. Igår borrade VI ( ÄVEN JAG ) klart för 4 av 6 lampor och satte upp lamporna.
Idag har M hämtat ut parkettgolvet till B2`s rum, samt foder och lister.
Golvet blev ju inte helt oväntat ett kapitel för sig, då själva företaget lyckats "tappa bort" 35 paket golv, varav 5 var våra. Efter ytterligare en beställning och några ursäkter kunde vi iallafall casha ut det idag. Ska bli skönt att få ett rum klart.

Det där med hår.

 
Drottning Silvia goes Hippie. Det här är min nya favvo-frilla nuförtin. Igår var vi bortbjudna och efter att ha näst intill brutit samman helt och hållet angående det här med hår, så tråcklade jag ihop ett hårband. Dvs jag tog ett spetsband och mätte runt huvudet, kortade av några centimer och sydde ihop med resårband. Sen vad det bara att kamma mittbena, dra på hårbandet och börja vika in hårtestarna innanför (börja uppifrån ). Eftersom jag har tålamod lika med noll så var det här det mest avancerade jag vågar mig på just nu.
Inspiration har jag fått från pastill.nu
 
Förövrigt har jag nog aldrig fått så mycket komplimanger, eller kännt mig så nöjd med mitt hår, som nu. Efter att ha totalt gett upp det där med hårfärg och bara låtit det växa. Då kan ni tänka er att jag haft de flesta hårfärger sen jag var kring 16... Och de senaste åren florerat runt som platina-blond. Fram tills jag insåg att det inte alls passade mig och färgade det brunt igen, för att sedan inse att mitt naturliga hår faktiskt inte var så illa längre.
Det kanske fick en chock av alla gifter jag utsatt det för, och gick plötsligt från rått-svensson, till en helt ok mörkbrun färg, som jag faktiskt kan leva med.

Virkprojekt avklarat - Babyfilt

Jupp, nu är tvåans filt så gott som klar. Den virkade delen iallafall. Det blev ju lite panikartat att få den klar, eftersom jag när jag skulle återuppta virkandet av filten efter ett uppehåll hade fått för mig att jag gjort minst 20 fler rutor än vad jag egenligen gjort. Så det är med mycket blod, svett och tårar denna filt tillverkats.
Bäst jag satt idag och fäste trådar kom jag på att jag ska sy tyg på undersidan, så den blir riktigt mjuk och skön till kräsen nyföding. Frågan är bara vad jag ska ta för tyg, kanske måste bli en tur in till någon av stadens affärer imorgon helt enkelt... Eller så får jag slakta någon gammal filt här hemma. Nu kommer det dröja lääänge innan jag befattar mig med en mormorsruta igen kan jag informera om. Fast så sa jag visst efter förra filten med... Jag antar det är lite som att föda barn, det här med att virka mormorsrutor. Man glömmer snabbt vilket h*lvete man nyss befunnit sig i när det väl är klart. Fast kanske är det värt mödan ändå!