Jan. 30, 2013

B2 gjorde tidig morgon idag. Redan 02.45 tyckte han det var en bra ide att stiga upp. Vid 04.30 somnade han slutligen om. Och vid 6 klev vi upp. igen.
Idag har jag egentid i form av tandläkaren. Ska be honom vara så tyst som möjligt och sen väcka mig när han är klar. För just nu känns det inte som några större problem att somna i en tandläkarstol.vem jag ?

results results results

Tisdag idag. Dvs mäta och väga-dagen.
Måttbandet visade -10 cm men vågen visade +0,7.
Så kan det vara, bara att köra på lite hårdare denna vecka. Inte för att ag oroar mig, det finns nog naturliga orsaker till att det pekar på +. Ligger iallafall under skräckviktsgränsen fortfarande och de är för mig huvudsaken.
Nu fokuserar ag framåt och hoppas det visar ner nästa vecka istället.
 
-10 cm, varav -5 över höften (där det behövs) är ju inte så himla illa heller.
-17 cm totalt från det jag började mäta mig, dvs två veckor sen.
DET är bra!
 
Jag fortsätter med att vara lite mer återhållsam på Cardio än vad jag varit tidigare och satsa på styrka istället.
Jag märker skillnad. Jag har inga problem med plankan i en minut nu, i början orkade jag bara 20 sek.
Nu kan jag dessutom utmana migsjälv lite genom att lyfta på ett ben i taget under tiden. Det hade jag inte klarat vid nyår.
Jag fixar 15 Burpees, kanske inte helt graciöst och smidigt de sista 5 ( ok sista 10 ) men jag fixar dem iallafall.
 
Jag försöker variera övningarna så gott det går för att inte bli uttråkad. Kör bara hemmaträning och än så länge inga tyngder. Gummibandet har jag stor användning för. Kommer nog införskaffa en pilatesboll också.
 
Det jag känner själv att jag kan skärpa till är ju kosten. Dels tror jag att jag ätit för lite denna vecka, och druckit för lite. Vanligt fel förmodligen. Jag utesluter fortfarande inga kolhydrater men håller lite koll på kalorierna istället.
Sen överäter jag inte snabba kolhydrater utan försöker satsa på protein istället. Så gott det går. 
Allsidig kost helt enkelt. Hade jag varit själv ( singel utan barn) hade jag nog ätit annorlunda. Men nu orkar jag inte hålla på att laga egen mat till migsjälv och "normal" mat till de andra i familjen. Dessutom älskar jag husmanskost!
 
Så läxan för denna vecka får bli mer mat och mera vatten!
Annars är jag nöjd med resultaten!
 

klinker-kapI Fredags fick vi nys om en utförsäljning av klinker och igår slog vi till. Dessvärre hade rean pågått en vecka redan så det vi tänkt från början var ju naturligtvis slutsålt sedan länge. Men vi är ju inte sämre än att vi kan tänka om. Och tur är väl det för detta blev vi riktigt nöjda med. Bland gult, blått och terakotta-plattor hittade vi ett vitt klinker med lite struktur, som ursprungligen kostat inte mindre än 850 kr (!) per kvm, fick vi nu för 59 kr (!!!!) kvm. Ganska bra rabatt om jag får säga det själv.
Så pass bra att vi beslutade för att även slå till på samma klinker till badrummet uppe. Om det nu finns kvar idag. Har hela tiden sagt att vi ska välja det vi vill ha och inte för att det är billigt. Men med detta känns det som att vi fick både och.

Funderade även på om vitt skulle funka i en hall där det snabbt blir smutsigt av både leriga tassar och skor. Vi kom fram till att skitigt blir det ändå. oavsett färg på klinkret.
Nu återstår bara att fundera på om vi ska ha golvvärme eller ej.

Några förslag ?